HEM | BIOGRAFI | REFERENSER | MUSIKEN | UTRUSTNING | UTHYRNING |
KARAOKE
| EVENT | BILDER | KONTAKT | LÄNKAR | ROLIGA FAKTA
 


"Jag har sällan sett en sådan skicklig discjockey, som kan få folk att känna sig glada och trivas." - Viveca Dahlström, Umeå

ROLIGA FAKTA

FRÅN YMCA och Efter Plugget till MTV och ZTV
Discjockeyn Michael Pahlm var en bidragande orsak till att "YMCA" och "Efter plugget" blev stora hittar i Sverige. I november 1979 var han DJ i tv-programmet "En kväll på stan", producerat av Johan Segerstedt på SVT. Michael Pahlm fick välja två låtar och valde dessa som då var nya. Någon vecka senare ringde skivbolaget CBS och tackade för att båda deras låtar hade hamnat överst på topplistan. Skivbolagen förstod då plötsligt hur stor genomslagskraft TV:n hade för att sälja musik och på den tiden fanns inte MTV eller Z-TV. Så vem vet, kanske det var då de första idéerna till Musik TV skapades? Vilket senare gjorde att det idag måste göras musikvideos till alla nya låtar om de ska kunna slå igenom och bli hittar. Tänk så skönt att livet har sina gyllene tillfällen så att man får vara med att skapa framtiden

Ishockey och snyggaste hockeyfrillan
1987 blev Björklöven Svenska mästare i ishockey. Avgörande finalmatchen mot Färjestad gick i Karlstad och självfallet var Michael Pahlm på plats på Statt i Karlstad och spelade då Björklöven firade sitt SM-guld. Snyggaste hockeyfrillan hade Michael och "Bullen" Hägglund kom på andra plats.

Runt Goda Hoppets Udde
Michael Pahlms farfarsfar var sjökapten och rundade bland annat Afrikas sydligaste spets under sina resor på världshaven. Han reste även till Kristinestad i Österbotten där han tog sig en fru som det då hette.

Mitt livs lyckligaste och fantastiska stund
Jag kommer alltid att minnas då min dotter Sandra Pahlm föddes. För mig ett heligt datum och klockslag! Hon kom till världen klockan 17.08 i månad 8 med datum 17. Mamma är född 13.04 Vilket blir 17.
Jag pappa Michael är född 09.08 vilket också blir 17.
Hennes datum kunde bara bli 17.
Ett stund som alltid kommer att vara helig för mig och hennes mamma.

Hon är den vackraste och finaste tjejen som finns. Hon har vackert självlysande rött hår och världen sötaste ansikte. Jag blir varm i hjärtat då jag ser på henne. Vårlden stannar där hon går fram.

En härlig och underbar tjej som är både konstnärlig och musikalisk.
Lycka till med dit sjungande, flöjt och gitarrspelande, tecknande, målande och fotograferande! Ja lycka till med hela ditt liv. Önskar med hela mitt hjärta att ditt liv blir lyckligt och fantastiskt! Som din pappa så kommer jag alltid att försöka göra mitt bästa och finnas där för dig. Tack mamma Siv för det bästa som finns!

Blev Michael istället för Mikael
Hans mor, Ewy Pahlm, var förtjust i engelske skådespelaren Michael Wilding därför blev stavningen på hans förnamn Michael istället för Mikael. Varför hans efternamn stavas Pahlm istället för Palm är en annan historia.

Svensk mästare och med i landslaget
Hans far, Erland Pahlm, en av de kända bröderna Pahlm, boxare ifrån Hudiksvall, blev Svensk mästare, Norrlands mästare och var med i Svenska landslaget.
Hans far var även landslagskompis med boxaren Ingmar Johansson.

Borde vara alkolås på cd-spelare
Eftersom Michael är ett riktigt proffs ända ut i fingerspetsarna så har han aldrig varit berusad under sina engagemang. Han är därför förvånad att det har varit och är helt legalt för en del discjockeys i Umeå att dricka alkohol när de arbetar. Att res-pektive restaurang ansvarig kan acceptera eller inte ser det kan nog ingen förstå?